Herikon in het kort

Herikon B.V. is een geavanceerd productiebedrijf van polyurethaan producten met een internationale reputatie, gevestigd in Almelo. Met ruim 40 medewerkers vervaardigen we klantspecifieke polyurethaan vormdelen.

Kracht

Herikon B.V. werd opgericht in 1979 en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een toonaangevende producent, die haar klanten ondersteund in de zoektocht naar geschikte materialen voor een scala aan industriële toepassingen. Vanuit onze kennis en ervaring op het gebied van polyurethaan prepolymeren creëert Herikon nieuwe mogelijkheden, waarbij de extreme slijtvastheid en elastische eigenschappen van haar polyurethaan systemen worden vertaald naar efficiënte toepassingen. Het moderne gietproces biedt hierin een grote mate van designflexibiliteit.

Markten

Herikon B.V. is wereldwijd actief in de volgende markten:

  • Machinebuilding
  • Agri
  • Offshore & Energy
  • Concrete Industry

Materialen

Herikon B.V werkt vanuit een aantal systemen polyurethaan. Door middel van computergestuurde procesapparatuur verkrijgt Herikon de gewenste materiaaleigenschappen. De geautomatiseerde procesafloop draagt tevens bij aan een constante kwaliteit en flexibiliteit in materiaalselectie. De technici van Herikon helpen opdrachtgevers graag met het selecteren van het juiste materiaal, en zorgen daarnaast voor een passend matrijsontwerp.

Kwaliteit

Herikon B.V. is ISO 9001 en 14001 gecertificeerd, en heeft een eigen kwaliteitsafdeling binnen de organisatie.

Meer weten?

Neem gerust contact op.