Select Page

Herikon Technology

Het aanbod aan toepassingen van kunststofmaterialen is groot. Daarom is het belangrijk een partner te hebben die u vanuit ervaring ondersteunt in het creëren van succesvolle producten. Wij zijn deze experts. Die belofte maken wij waar door, naast een ervaren team, ook te beschikken over moderne machines, gereedschappen en ondersteunende software. 

ENGINEERING

ENGINEERING

Engineeringaltijd een passende oplossing

Herikon beschikt over eigen engineers. Zij werken met moderne CAD/CAM-systemen, in zowel 2D als 3D. Wij ondersteunen opdrachtgevers bij de juiste materiaalkeuze. Bij de keuze voor Polyurethaan nemen we het ontwerp van de matrijs op ons. Heeft u vragen over belasting, toepassingsmilieu of gebruikstemperaturen? Wij helpen u graag verder.

  mACHINING

  Machiningzeer nauwkeurige toleranties   

  Herikon beschikt over een modern CNC-machinepark. Onze machines zijn metaal georiënteerd en dus geschikt om technische kunststoffen met zeer nauwkeurige toleranties te bewerken. We kunnen CNC frezen tot 1.500 mm lengte. Draaien kan zowel CNC als conventioneel tot diameters van 1.000 mm, en 3.000 mm lengte. Ook kunnen we zachtere materialen slijpen.  

   MACHINING

   CASTING

   CASTING

   Castingoptimale kwaliteit

   Herikon giet Polyurethaan alleen computergestuurd. De verschillende systemen worden bij Herikon zeer nauwkeurig gemengd, en onder de juiste procescondities gepolymeriseerd. Het (voor)verwarmen van grondstoffen en matrijzen, en ook de noodzakelijke post-curing, voeren wij uit in energiezuinige ovens.  

   Environmental Awareness

   Environmental Awareness: een betere leefomgeving

   Herikon wil graag maatschappelijk verantwoord ondernemen. Door onze activiteiten op een verantwoorde en duurzame manier uit te voeren, dragen wij bij aan een betere leefomgeving voor mens en organisatie. 

    ENVIRONMENT

    QUALITY

    QUALITY

    Qualitykwaliteit en betrouwbaarheid

    Herikon staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid. We zijn conform ISO 9001;2015 en 14001;2015 gecertificeerd.  

     Locatie Almelo

     Edisonstraat 11
     7601 PS Almelo
     Nederland

     Locatie Leerdam

     Techniekweg 27a
     4143 HW Leerdam
     Nederland