DIENSTEN

Herikon ontzorgt de klant bij het ontwikkelen en toepassen van kunststof producten. We ontwikkelen matrijzen voor onze volledig computergestuurde polyurethaan productie en beschikken daarvoor over een eigen engineering afdeling.

Matrijzen en producten uit zowel polyurethaan als andere technische kunststoffen kunnen indien gewenst bewerkt worden in onze moderne CNC- verspaningsafdeling: draaien, slijpen, frezen en dit desgewenst in combinatie met assemblage werkzaamheden. 

Herikon is een kunststofproducent; maar we doen nog veel meer naast de productie van onze materialen om onze opdrachtgevers meerwaarde te bieden. Vanuit onze visie om eindproducten te kunnen leveren hebben we een engineering afdeling voor ondersteuning in de ontwikkelingsfase, en een uitgebreide bewerkingsafdeling om volgens tekening het juiste product na te bewerken tot klantenspecificatie.  

ENGINEERING

Het werken met kunststoffen vraagt vaak om een andere aanpak in vergelijking met conventionele materialen als metalen. Om onze klanten hierin te ondersteunen beschikt Herikon over een team van eigen engineers. Zij werken met moderne CAD/CAM-systemen, in zowel 2D als 3D. Wij ondersteunen opdrachtgevers bij de juiste materiaalkeuze. Bij de keuze voor Polyurethaan nemen we ook het ontwerp van de matrijs op ons. Heeft u vragen over belasting, toepassingsmilieu of gebruikstemperaturen? Wij helpen u graag verder. In ons kenniscentrum vindt u al veel informatie over het toepassen van onze materialen, en onze engineers ondersteunen u natuurlijk ook graag persoonlijk.

k engineering
Slijpmachine

SLIJPEN

Het slijpen van polyurethaan is een ideale technologie om wielen en walsen een perfect oppervlak te geven.

Het slijpen draagt bij aan nauwkeurige toleranties en waarborgt concentriciteit. Herikon beschikt over speciale slijpbanken die zijn toegerust voor het slijpen van diverse hardheden; inclusief het CNC-voordraaien en naslijpen in één opspanning.

Slijpen specs

Het slijpen van polyurethaan kan vanaf:
een hardheid van Shore 60°A: tot ø250 diameter. De lengte tot 2500 mm.

FREZEN

Herikon beschikt over een zeer moderne freesafdeling, die op meerdere manieren de klant van dienst kan zijn.

Een grote selectie engineering plastics; maar ook polyurethaan materialen kunnen op hoge nauwkeurigheid bewerkt worden, zowel 3, als 5-assig. We werken met moderne CAD/CAM-software en verwerken alle moderne tekening bestanden.

Frezen specs

Het frezen van onze materialen kan in de volgende afmetingen:
Engineering plastics en polyurethaan (vanaf Shore 80A) : 1500 x 700 x 300 mm

frezen herikon
k gieten

GIETEN

Herikon is specialist in het computergestuurd drukloos gieten van polyurethaan.

Deze technologie biedt de grootste flexibiliteit in de combinatie van materiaal, hardheid en geometrie. Alle processtappen rondom het gietproces, als bijvoorbeeld stralen, primeren en curen zijn geborgd in ons kwaliteitssysteem en worden aangestuurd binnen onze moderne digitale werkplaats.

Gieten specs

Het gieten van polyurethaan kan in verschillende materiaalsystemen en kleuren.
Dit kan binnen hardheden van Shore 45A tot 60D. Afhankelijk van materiaalkeuze en geometrie, zijn producten realiseerbaar vanaf 5 gram tot 500 kg.

DRAAIEN

Herikon kan zowel conventionele als CNC-draaibewerkingen uitvoeren.

Dit doen we met moderne machines, in combinatie met gespecialiseerde speciaal ontwikkelde tooling, die is ontwikkeld op basis van ruim 40 jaar ervaring met kunststoffen.

Draaien specs

Het draaien van polyurethaan en engineering plastics kan in de volgende afmetingen:
Conventioneel: tot ø1200 mm diameter, lengte tot 2000 mm.
Draaiwerk CNC: tot ø700 mm diameter, lengte tot 3000 mm.

k draaien 2