Polyurethaan integraalschuim

Polyurethaan integraalschuim

Niet alleen leest u op dit moment onze website, ook bestaat er een grote kans dat u tegelijkertijd onze integraalschuim producten al ervaart! Houd bijvoorbeeld de armleggers van uw bureaustoel maar eens in gedachten terwijl u verder leest.

Schuimproducten van polyurethaan zijn onder te verdelen in een aantal categorieën. Zo is één van de soorten van polyurethaanschuim het polyurethaan integraalschuim. Één van de onderscheidende factoren van een integraalschuim is o.a. de huidstructuur. Integraalschuim heeft als specifieke eigenschap een gesloten huidstructuur. Een groot voordeel hiervan is dat het daardoor waterbestendig is en dus zowel binnen als buiten kan worden toegepast. Zachtschuim (vormschuim) daarentegen heeft dit niet en dient dus nog te worden voorzien van een stoffering.

De mogelijkheden van integraalschuim

Om, gezien de diversiteit aan toepassingen, integraalschuim toch een eigen ‘look’ te geven wat betreft esthetiek of functionaliteit, is het mogelijk om deze schuimsoort in te kleuren door middel van pigmenten. Daarbij is in principe elke (RAL) kleur realiseerbaar. Omdat bij het buitengebruik van integraalschuim door UV licht nogal eens verkleuring optrad, heeft de Research & Development afdeling van Herikon een speciale techniek ontwikkeld. Deze In Mould Coating (IMC) techniek geeft een significante verbetering van de UV bestendigheid en houdt de kleuren van het polyurethaan integraalschuim langer mooi.

Herikon kan het integraalschuim leveren in verschillende hardheden en densiteiten. Afhankelijk van de toepassing van het product, waarin bijvoorbeeld meer of minder comfort gewenst is, kan door de materiaalkeuze de hardheid van het product gevarieerd worden. Wij leveren in hardheden van 30 shore A tot 85 shore A, in densiteiten van 350 gram per liter tot 750 gram per liter. Voor de stevigheid of een specifieke vorm van de integraalschuimen kan ook een houten of metalen binnenwerk worden aangebracht.

Toepassingen van integraalschuim

De kracht van Herikon zit in deze branche vooral in het optimaal bedienen van de klanten. Zij wensen in het algemeen vaak specifieke en lage seriegroottes die veelal gebruikt worden als reserveonderdelen. Klanten voor deze nichemarkt komen met name uit de meubelindustrie (zowel de fabrikanten van consumentenmeubilair als de kantoormeubelindustrie), pretparken / kermisattracties en de zorgsector. Toepassingen zijn dan ook met name daar te vinden: als armleggers of hoofdsteunen in meubilair, als stootbeveiligingen, veiligheidsbeugels, zittingen, rugleuningen en stoeltjes van diverse attracties en als trapliften, rollators (handvaten en legbordplankjes) en rolstoelen.

Wilt u meer weten over onze mogelijkheden met betrekking tot integraalschuim? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Toepassingsgebieden

 • Armleggers
 • Hoofdsteunen
 • Rugleuningen
 • Zittingen
 • Veiligheidsbeugels
 • Trapliften
 • Rollators
 • Rolstoelen
 • Stoelen
 • Bankstellen
 • Kussens
 • Matrassen