Over ons

Herikon - High Technical Polyurethane & Silicone Products
Slide background
Op de langere termijn

telt alleen klanttevredenheid.

Winfried Fransen
Sales Engineer
Slide background
Onze passie is

het leveren van kwaliteit.

Bert Hurink
 • 1979

  Start in Enschede met 2 medewerkers

 • 1982

  Verhuizing Herikon naar Almelo, bedrijfsoppervlakte 400 m2

 • 1985

  Uitbreiding van het bedrijfspand met nog eens 400 m2

 • 1999

  De markt ontwikkelde zich gunstig, Herikon groeit!

  Eind 1999 betrok het bedrijf een nieuwe productiehal inclusief kantoren op het Industrieterrein Bornsestraat in Almelo. Daar heeft men nu de beschikking over 4000 m2 aan bebouwing.

 • 2015

  Fusie met zusterbedrijf Peritek

  Herikon en zusterbedrijf Peritek -beide onderdeel van de Groen Industrial Group- fuseren onder de naam Herikon. Vanuit Almelo en Leerdam werken ruim 40 vakkundige medewerkers aan het leveren van oplossingen door de productie van hoogwaardige producten van polyurethaan en siliconen.

Know How

Herikon bv is gespecialiseerd in het ontwerp, de ontwikkeling en de productie van klantspecifieke, technisch hoogwaardige, kunststof producten. Daarbij worden in samenspraak met de klant problemen op het gebied van inzet, toepassing en eigenschappen van die kunststofproducten opgelost.
Door in een vroeg stadium onze medewerkers in te schakelen bij nieuwe ontwikkelingen of bij bestaande problemen, profiteert u optimaal van onze jarenlange ervaring en kennis op het gebied van polyurethanen en andere kunststoffen.

Know_HowDoor het gebruik van verschillende additieven kunnen diverse eigenschappen van polyurethaansoorten worden aangepast. Voor specifieke verwerking van een bepaalde grondstof is Herikon bv gecertificeerd door het US-Department of Agriculture met een FDA (Food and Drugs Administration) goedkeurnummer 21-CFR-177.2600F

Dankzij de goede contacten met onze grondstoffen leveranciers in Europa en Amerika, blijven wij continue op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarnaast wordt er door onze eigen laboratoriumfaciliteiten een constante kwaliteit gewaarborgd.

Vrijwel alle types polyurethanen (MDI, TDI en NDI) worden door Herikon bv verwerkt door middel van een machinaal gietprocédé. Dit is tevens een interessant procédé om te gebruiken voor prototyping. Een eigen ontwerpafdeling en een matrijzenmakerij stellen Herikon bv in staat snel te produceren tegen relatief lage matrijskosten. Het aantal matrijzen wordt samen met de klant bepaald en is afhankelijk van PU-soort en levertijd.

Het toepassingsgebied van polyurethaan is vrijwel onbeperkt. Het varieert van 0,5 mm folie voor medische toepassingen, van vultrechters voor de betonindustrie, van heftruckwielen, walsen en rollen tot afsluiterringen voor de baggerindustrie.

Meer weten over u mogelijkheden?