Maritiem

Oplossingen voor toepassingen onder extreme omstandigheden.

Polyurethaan producten voor de maritieme industrie

Ook in de maritieme industrie, van oudsher één van Nederlands sterkste industrietakken, wordt polyurethaan steeds vaker om zijn kenmerkende eigenschappen toegepast, denk o.a. aan slijtage weerstand, hoge scheur- en treksterkte, hoge elasticiteit, hydrolysebestendigheid, goede hechting op metalen, chemische resistentie en laag soortelijk gewicht.

Zowel in de scheepvaart, visserij, bagger alsmede gas-en oliewinning zijn veel producten te vinden -die juist door hun inzet onder extreme omstandigheden- uitermate geschikt zijn om in polyurethaan uit te voeren.

Herikon is door zijn jarenlange ervaring en opgebouwde kennis in staat om opdrachtgevers uit deze industrietak te voorzien van adviezen ten aanzien van het gebruik van de juiste soort polyurethaansoort (TDI, MDI en NDI) en samenstelling.

Voorbeelden van producten voor de gas- en oliewinning in de offshore zijn onder andere slijtblokken, slijtstrippen, bending restrainers op olieplatforms, diabolo’s, rollen en walsen voor gebruik op schepen om pijpen te leggen.

In de visserij wordt polyurethaan vaak ingezet voor slijtblokken, slijtstrippen, rollen en diabolo´s voor onder andere het transport van de netten.

Door strategische allianties met toonaangevende partners in de baggerindustrie vinden producten zoals nozzles, nozzlekappen, lagerblokken, closingflaps en afsluiterringen, geproduceerd door Herikon, hun weg over de gehele wereld. Of er nu gebaggerd wordt in de Noordelijke IJszee, Het Midden Oosten, het Verre Oosten of de Nederlandse rivieren en kanalen, hier komt de toepassing van polyurethaan in de oerhollandse industrietak optimaal tot zijn recht. Slijtageweerstand tegen zeer abrassieve vloeistoffen en gewichtsbesparing zijn hierbij de sleutelwoorden. Het soortelijke gewicht van polyurethaan ligt tussen 1.15 en 1.35 g/cm3.

Samen met haar partners is Herikon continu bezig met innovaties en ontwikkelingen voor deze industrietak. Dit heeft in de afgelopen jaren o.a. geleid hebben tot een aantal octrooien voor specifieke toepassingen.

Eigenschappen

Zeewater en hydrolyse bestendig
Uitstekende weerstand tegen slijtage
Zeer hoge dynamische draagkracht
Bestand tegen grote mechanische belastbaarheid
Zeer lage interne warmteopbouw
Chemische resistentie
Laag soortelijk gewicht