Baggerindustrie

the best materials for specific requirements

Polyurethaan elastomeren worden steeds vaker om hun kenmerkende eigenschappen, zoals o.a. slijtage weerstand, hoge scheur en treksterkte, hoge elasticiteit, hydrolysebestendigheid, goede hechting op metalen, chemische resistentie en laag soortelijk gewicht, in vele applicaties van de baggerindustrie toegepast.

Herikon is in staat, door haar jarenlange ervaring en opgebouwde kennis in deze industrietak, de klanten van de juiste adviezen te voorzien ten aanzien van de juiste polyurethaan elastomeersoort (TDI, MDI en NDI) voor die specifieke toepassing.

Door strategische allianties met toonaangevende partners in de baggerindustrie vinden producten zoals nozzles, nozzlekappen, lagerblokken, closingflaps en afsluiterringen geproduceerd door Herikon hun weg over de gehele wereld. Of er nu gebaggerd wordt in de Noordelijke IJszee, Het Midden Oosten, het Verre Oosten of de Nederlandse rivieren en kanalen, hier komt de toepassing van polyurethaan in deze oerhollandse industrietak optimaal tot zijn recht.

Slijtageweerstand tegen zeer abrassieve vloeistoffen en gewichtsbesparing (het soortelijke gewicht van polyurethaan ligt tussen 1.15 en 1.35 g/cm3) zijn hierbij de sleutelwoorden.

Samen met haar partners in deze industrietak is Herikon continu bezig met innovaties en ontwikkeling, deze hebben onder andere geleid tot een aantal octrooien voor specifieke producten.

Eigenschappen

Hoge weerstand tegen slijtage
Maatvastheid